S-borgmestre: Ritts boligløfte var et løfte

Slettet Bruger,

13/07/2007

Det kan godt være, at hun havde fingrene krydset bag ryggen mens hun sagde det. Men der var stadig tale om et løfte, da Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) under valgkampen garanterede vælgerne, at de kunne "stille hende til regnskab" for hendes løfte om at bygge 5.000 boliger til 5.000 kr. om måneden på fem år. Det siger flere af hendes socialdemokratiske borgmesterkolleger.

"Det lyder mærkeligt, at hun skulle have sagt, at hun ikke lovede det for det gjorde hun jo. Jeg fik ikke indtryk af, at hun var i tvivl om, at det kunne lade sig gøre," siger Brøndbys borgmester, Ib Terp, til Berlingske Tidende.

I et interview tirsdag hævdede Ritt Bjerregaard, at hun aldrig havde lovet at de billige boliger skulle blive færdige på fem år, men Brøndby-borgmesteren understreger, at han ikke har hørt fra overborgmesteren egen mund, at hun benægter sit valgløfte.

"Det var ikke svig"
"Jeg må gå ud fra, at hun ikke kendte til forhindringerne i forvejen ellers ville det have været svig, og det kan jeg ikke forestille mig," siger Ib Terp.

I Rødovre opfordrer borgmester Erik Nielsen sin københavnske kollega til at opfylde sit vælgerløfte.

"Når man så massivt melder ud, at man kan nå det inden for en bestemt periode, er det vigtigt, at det også kan lade sig gøre at gennemføre det," siger Erik Nielsen, der dog også synes, at der er tale om en flot ambition.

"Lov kun, hvad du kan holde"
Ifølge en meningsmåling mener 62 pct. af de københavnske vælgere, at Ritt Bjerregaards brudte boligløfte skader hendes troværdighed, mens 27 pct. af de københavnere, der ved sidste kommunalvalg stemte på hende, finder det "mindre sandsynligt", at de vil stemme på hende ved næste valg.

Tårnbys borgmester Henrik Zimino vil ikke direkte kommentere sagen om de brudte boligløfter, men han har dog et system, som Ritt Bjerregaard måske kan bruge til næste valg.

"Vi skriver altid en række punkter op på vores hjemmeside, som vi lover at gennemføre og så gennemfører vi dem. Derefter skriver vi op, hvad vi vil arbejde for, Det fungerer fint på den måde," siger Henrik Zimino, der blandt andet lovede opførelsen af en gymnastikhal, mens han blot proklamerede, at han ville arbejde for, at få Danmarks Akvarium placeret i Tårnby.

"Når vi skriver, vi vil arbejde for det, er det fordi, vi er afhængige af andre. Så er der andre, der har bestemmelsesretten," siger Henrik Zimino.

[email protected]

Kilde: