S-borgmestre: Thorning er usynlig

Der er uro i geledderne hos Socialdemokraterne, hvor en række S-borgmestre er trætte af en ledelse, der er alt for fraværende i den offentlige deba...

Slettet Bruger,

27/02/2008

Der er uro i geledderne hos Socialdemokraterne, hvor en række S-borgmestre er trætte af en ledelse, der er alt for fraværende i den offentlige debat. Det beretter Berlingske Tidende.

"Jeg har det på samme måde som befolkningen: Jeg føler ikke, at S-ledelsen er synlig på Christiansborg. S-ledelsen skal være meget mere markant," siger Randers-borgmester Henning Jensen Nyhuus til Berlingske Tidende.

Han sendte for en uge siden en mail til det socialdemokratiske partikontor, hvor han redegjorde for sin kritik. Han vil også konfrontere S-leder Helle Thorning-Schmidt med sin utilfredshed på et møde mellem hende og landets S-borgmestre i næste måned.

Helle, hvor er du henne?
Og her vil Randers-borgmesteren ikke være den eneste kritiske røst. Flere af partiets vestegnsborgmeste som Brøndby-borgmester Ib Terp og Glostrup-borgmester Søren Enemark efterlyser også en mere markant leder.

"S-ledelsen er for usynlig og for lidt offensiv. Hvem har vi hørt sige noget som helst begavet om noget som helst i meget lang tid? Det mangler. Og jeg synes, at vi mangler at melde ud, hvad vores bud er på at løse samfundets problemer," siger Søren Enemark og peger på integrationspolitikken og forholdene for de offentligt ansatte som områder, hvor partiet i højere grad burde markere sig.

Is i maven
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt, men politisk ordfører Henrik Sass Larsen afviser kritikken og opfordrer borgmestrene til at "trække vejret dybt".

"Vi er i gang med en proces med henblik på at udvikle en ny platform. Det gør selvfølgelig, at man skal have lidt is i maven i forhold til at vente på, hvad det er for nogle nye meldinger, der kommer. Vi tager os tid til at udvikle vores politik," siger Henrik Sass Larsen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: