S-borgmester tilbyder ansatte privat sygeforsikring

Hedensted Kommune, der er socialdemokratisk ledet, vil ikke stå tilbage for private virksomheder

Slettet Bruger,

11/02/2008

Hedensted Kommune, der er socialdemokratisk ledet, vil ikke stå tilbage for private virksomheder. Kommunens ansatte skal nu også tilbydes en privat sygeforsikring på en bruttolønsordning, der giver dem skatterabat. Det skriver Ugebrevet A4. Borgmester Jørn Juhl Nielsen afviser, at han dermed er med til at skabe et A- og B-sundhedsvæsen, hvor de "fattige" må "nøjes" med det offentliges sundhedstilbud.

"Jeg tror, at det er gået op for de fleste, at man rent faktisk ikke ødelægger det offentlige sygehusvæsen med de her tilbud. Men jeg vil da gerne understrege, at jeg på ingen måde har en ambition om et amerikansk sundhedsvæsen," siger Jørn Juhl Nielsen til Ugebrevet A4.

Borgmester taler til gengæld for, at man ikke skal have A- og B-lønmodtager. Hvorfor skal offentligt ansatte ikke have et tilbud om privat sygeforsikring, når mange private har det, spørger han i artiklen. Det gør han, selv om han er socialdemokrat og erkender, at nogle borgere ikke har mulighed for den private forsikring.

"Hvor mange af livets forhold kan man ikke sige det om? Nogle har adgang til noget, som andre ikke har. Sådan er det jo. Er du medlem af en eller anden kommunes medarbejderforening, så kan det også være, at du har adgang til nogle sommerhuse," udtaler Jørn Juhl Nielsen til Ugebrevet A4.

[email protected]

Kilde: