Rygeforbud skader miljøet

Slettet Bruger,

14/10/2007

Endnu en gang viser det sig, at politikeres velmenende lovgivning har utilsigtede konsekvenser. I takt med at rygeforbuddet tvinger cafégæster ud på gaden for at ryge, sætter beværtningerne varmelamper og gasbrændere op, så gæsterne kan holde varmen. Og den øgede CO2-udledning truer miljøminister Connie Hedegaards (K) håb om et miljøoffensiv. Det beretter TV-avisen.

En udendørs gasbrænder udleder op mod to tons CO2 om året, hvilket svarer til, hvad en stor firhjulstrækker forbruger om året. Og forbruget kan være langt højere, hvis der er tale om et elektrisk varmeapparat. Ifølge Miljøministeriet vil en elektrisk varmelampe være årsag til en udledning på fem tons CO2 om året, hvis strømmen kommer fra et elektricitetsværk, der fyrer med kul.

Krav om redegørelse
Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo, er overrasket over tallene og kræver nu at få miljøministeren i samråd.

"Det virker overraskende, at det er så store tal, og at disse varmere udleder en så stor mængde CO2. Nu vil jeg drøfte det her med ministeren, og så vil vi bede Miljøstyrelsen om en redegørelse og nogle uddybende kommentarer til det her," siger han til TV-avisen.

At rygeforbuddet har ledt til udendørs opvarmning kan dog næppe komme helt bag på politikerne. I Storbritannien har man haft et rygeforbud siden juli i år, og her reagerede pub-ejere også ved at opstille udendørs varmeapparater. Labour-politikere overvejer nu helt at forbyde de lunende apparater.

[email protected]

Kilde: