Rygeforbud giver møg-smøger

Slettet Bruger,

23/07/2007

Café- og restaurantsgæster vil bruge fortorvet som askebæger, når rygeloven træder i kraft om tre uger. Sådan lyder advarslen fra brancheorganisationen Danmarks Restauranter og Caféer (DRC), der frygter, at folk trækker ud på fortorvet, når de ikke længere må ryge indenfor.

"Tænk på, hvor mange tons fyldte askebægre, man hvert år tømmer i restaurationsbranchen. Hvis alt det skal ud i gaderne, så bliver det virkelig et problem. Det ved vi fra studieture til Irland og Norge, hvor man allerede har rygeforbud," siger Carsten Kruuse, informationschef i DRC, til avisen.dk.

Beværtningerne anmoder derfor om at få lov til at
stille store gulvaskebægre op på fortovene, så skodderne ikke kommer til at ligge og flyde. Også gerne stole for rygerne at sidde på, og allerbedst med mulighed for at servere øl udenfor.

Kan forhindre vold
Ifølge de nuværende regler er det privilegier, som restaurantørerne skal betale ekstra for. Men
de nye rygeregler får DRC til at bede de større kommuner om lov til at slippe for regningen.

Café- og restaurantejerne mener også, at øget ansvar fra udskænkningsstedernes side kan forhindre øget vold og narkosalg.

"Voldsepisoder i nattelivet foregår jo ikke inde på diskotekerne og på caféerne, men ude foran. Når der kommer flere mennesker på gaden, kan vi frygte, at der kommer flere af den slags episoder. Og når personalet ikke kan have opsyn med folk, vil der også være mere narkohandel foran caféen. Men hvis restauratørerne får ansvaret for arealerne udenfor, vil der være færre voldsepisoder og mindre narkohandel," siger Carsten Kruuse.

[email protected]

Kilde: