Ron Paul ramt af racisme-anklager

Af IKKEMIG 2Han er den eneste republikanske præsidentkandidat, der vil have USA ud af Irak, afskaffe den føderale indkomstskat, og som anbefaler en...

Slettet Bruger,

13/01/2008

Af IKKEMIG 2

Han er den eneste republikanske præsidentkandidat, der vil have USA ud af Irak, afskaffe den føderale indkomstskat, og som anbefaler en valuta baseret på guld som modgift mod den faldende dollar. Ron Paul er den amerikanske minimalsstatsfortaler i et parti, der af sine vælgere ellers er blevet anklaget for at have mistet forbindelsen til sine rødder.

I en valgkamp, hvor mange republikanske vælgere føler, at de kun har den mindst ringe kandidat at stemme på, møder Ron Pauls budskaber entusiasme blandt især unge. Takket være utrættelige frivillige har hans kampagne indsamlet knap 20 millioner dollars i løbet af det fjerde kvartal, hvilket er mere end hans republikanske fæller og næsten lige så meget, som den demokratiske favorit Hillary Clinton har indsamlet. Den pacifistiske minimalstatstilhænger er ikke blevet levnet mange chancer, men er blevet ombejlet af talkshows, der er fascinerede af historien om den lille mand, der tog fusen på hele etablisementet.

Men med medieopmærksomheden er der også blevet sat et spotlight på Ron Pauls fortid. Tidsskriftet The New Republic har således kunnet afsløre en række nyhedsbreve, udgivet af Ron Paul, med et stærkt problematisk indhold. Nyhedsbrevene, der er udgivet siden 1978, giver udtryk for racistiske og homofobe holdninger, og har overrasket og forarget både tilhængere og modstandere af Ron Paul.

Sorte kriminelle mænd
Et af nyhedsbrevene beskriver borgerretsforkæmperen Martin Luther King som en pædofil, der bedrog sin kone, og som "erstattede den tvungne raceadskillelse med den tvungne integration, hvoraf begge er et onde." Et andet hævder, at "95 pct. af de sorte mænd Washington DC er semi-kriminelle eller fuldstændig kriminelle." Og da Los Angeles i 1992 eksploderede i vold og plyndringer, efter fire politibetjente var blevet frikendt for at have tævet den sorte Rodney King, kunne man i Ron Pauls nyhedsbrev læse:

"Der kom først ro over gemytterne i Los Angeles, da de sorte skulle hæve deres bistandshjælp, tre dage efter gadekampene var gået igang."

Heller ikke homoseksuelle går ram forbi. Under overskriften "Det Lyserøde Hus?", skriver nyhedsbrevsforfatteren, at han "savner skabet": "Homoseksuelle, for ikke at tale om resten af samfundet, havde det meget bedre, da socialt pres tvang dem til at skjule deres aktiviteter." AIDS-epidimien skyldtes homoseksuelles "hyper-promiskiøse sodomi", og forfatteren foreslår, at homoseksuelle i San Fransisco bevidst forsøger at forgifte blodbankerne med AIDS.

Homo-føderal sammensværgelse
Sammensværgelsesteorier spiller også en stor rolle i Ron Pauls nyhedsbreve. De største fjender er den amerikanske forbundsregering og en privat organisation kaldet Den Trilaterale Kommission, der bliver beskrevet i orwellianske toner.

"Jeg har fået et vide, at jeg skal tie stille, men tumperne kan ikke skræmme mig. Trusler eller ej, jeg har afsløret den kommende racekrig i vores storbyer og den føderal-homoseksuelle mørklægning af sandheden om AIDS (min medicinske uddannelse lader mig gennemskue dette)," står der i et fundraising-brev.

"Jeg har aldrig sagt sådanne ting"
Ron Paul forsvarer sig med, at ordene ikke er hans, men skrevet af adskillige forfattere, der på daværende tid arbejdede for ham. Ofte havde han ikke tid til at læse, hvad der var, der blev sendt ud i hans navn, lyder forklaringen.

"Citaterne fra artiklen i The New Republic er ikke mine, og de repræsenterer ikke, hvad jeg tror eller nogen sinde har troet. Jeg har aldrig sagt sådanne ting, og jeg tager afstand fra sådanne snæversynede holdninger," skriver han i en pressemeddelelse.

I et efterfølgende interview på CNN har Paul forklaret, at nyhedsbrevenes indhold slet ikke stemmer overens med, hvad han selv har sagt og stået for i mange år. Han er særlig ked af, at Martin Luther King, som han anser for en af sine personlige helte, er blevet svinet til i nyhedsbrevene.

[email protected]

Læs uddrag fra Ron Pauls nyhedsbreve her.

Se Ron Paul på CNN her:


Kilde: