Ron Paul-støtte koster bilist 3.000 kr. i bøder

En ung amerikansk vælger betaler dyrt for sin entusiasme for Ron Paul

Slettet Bruger,

13/02/2008

En ung amerikansk vælger betaler dyrt for sin entusiasme for Ron Paul. 18-årige Cody Hauer er så begejstret for den republikanske præsidentkandidat, at han har sat en mærkat med hans navn i sin bils bagrude, en meter lang og 33 centimeter høj. For det har inkasseret fire bøder på en uge, beretter nyhedstjenesten AP.

Ron Paul er kendt som modstander af enhver form for unødvendig regulering, og det er skæbnens ironi, at mærkaten er i strid med en lov, der forbyder mærkater, hvis de er i vejen for bilistens udsyn. Cody Bauer har indtil nu fået bøder for i alt 3.000 kr.

"Jeg støtter Ron Paul, det gør byens politistyrke ikke," siger Cody Bauer ifølge AP. "De gav mig en bøde for republikansk kørsel."

"Intet med politik at gøre"
Politimesteren i Owatonna, Minnesota, hvor bøderne er udskrevet, afviser, at hans betjente har brudt loven.

"Det politiske aspekt har overhovedet intet med det at gøre. Det fremgår klart af delstatens love, at man ikke må have noget, der blokerer bilistens udsyn," siger politimester Shaun LaDue ifølge AP.

Cody Hauer siger, at han vil tage kampen op i retten, hvor han vil argumentere for, at bøderne krænker hans ytringsfrihed.


Foto: AP

[email protected]

Kilde: