Ritts boligløfte var ikke et løfte

Slettet Bruger,

10/07/2007

"Min vision er klar: Jeg vil bygge billige boliger af en ordentlig kvalitet"
(Berlingske Tidende 27.06.2005)

Målet var klart forud for kommunalvalget i København for små to år siden. Lærere, politibetjente og pædagoger skulle have mulighed for at bo i København. Midlet var socialdemokraternes valgløfte om 5.000 boliger til maksimalt 5.000 kroner om måneden på fem år. Men nu lægger Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard afstand til løftet. I et interview i Berlingske Tidende i dag, understreger Ritt nemlig, at valgløftet ikke var et løfte.

"Det kan godt lade sig gøre at bygge 5.000 billige boliger - men ikke på fem år. Det kommer måske til at tage syv, otte, ni eller ti år, jeg kan ikke sige det, men jeg skal ærligt indrømme, at det er kommet bag på mig, at jeg skal igennem så mange vanskeligheder, bl.a. med en regering, der mildest talt ikke er hjælpsom. Og når det er sagt, har jeg aldrig lovet, at de billige boliger ville stå klar efter fem år," forklarer Ritt Bjerregaard

"Det er muligt, som jeg har lovet, at bygge 5.000 boliger til 5.000 kr. om måneden inden for fem år." ( Information 27.10.2005)

Ritt Bjerregaard beklager, at det har været nødvendigt at revidere målsætningen. Men det har kun været en målsætning, for hun tror slet ikke på faste løfter til vælgerne.

"Det er et vigtigt princip for mig, at jeg ikke laver kontraktpolitik, fordi jeg tror det er en usund måde at drive politik på i et demokrati. I valgkampen har jeg udelukkende gjort rede for, hvad jeg ville arbejde for, hvis jeg blev overborgmester eller mit parti fik tilstrækkeligt med indflydelse," siger Ritt.

Mit forslag om at bygge 5.000 boliger til max. 5.000 kroner i husleje er mit forslag, som man kan stille mig til regnskab for, hvis jeg bliver overborgmester til november ( Politiken 09.06.2005)

Ritt Bjerregaard afviser, at projektet burde have været undersøgt bedre, inden det blev præsenteret for vælgerne. Og regner fortsat med at få realiseret boligplanen, som hun beklager har mødt så store vanskeligheder.

"Men jeg er da helt helt bevidst om, at den næste valgkamp i nogen grad kommer til at indeholde angreb på min person pga. de billige boliger, men jeg kan kun sige, at vi er i gang med et langt sejt træk, og boligerne skal nok komme - det lover jeg," udtaler overborgmesteren.

Så kan københavnerne så selv vælge, om de betragter det løfte som et løfte.

[email protected]

Kilde: