Ritt til handikappede: I er for sent ude

Slettet Bruger,

27/09/2007

Hvis de københavnske udviklingshæmmede havde håbet at få deres folkevalgte overborgmester i tale, tog de fejl. Ritt Bjerregaard (S) affejede nemlig tirsdag eftermiddag demonstrerende udviklingshæmmede og deres personale med ordene:

"I er lidt for sent på den i forhold til de andre demonstrationer. Vi er færdige med budgetforliget."

Demonstrationen skyldes ifølge Jyllands-Posten, at der bliver skåret et stort millionbeløb i forhold til de udviklingshæmmede næste år.

Blokader betalte sig
Formanden for Udviklingshæmmede Landsforbund, Brian Petersen, der stod i spidsen for demonstrationerne, er rystet over, at Ritt Bjerregaard ikke engang tog sig tid til at svare ham. Og det kan Ulla Baggesgaard, næstformand i LFS, der organiserer personalet på området, godt forstå.

"Det er udtryk for arrogance og magtfuldkommenhed, at Ritt Bjerregaard end ikke vil i dialog med de ansatte og de udviklingshæmmede borgere. Et besparelseskrav på 31 mio. kr. vil være en tikkende bombe under området. Det vil ramme hver eneste udviklingshæmmede borger i dagligdagen," siger hun.

I dagene op til budgetforhandlingerne arrangerede forældre ulovlige blokader af de københavnske daginstitutioner for at demonstrere mod de annoncerede besparelser. Aktionerne gav pote, og Ritt Bjerregaard belønnede de demonstrerende ved at flytte besparelserne til andre grupper.

Kritik fra V og EL
Venstres leder i København, Martin Geertsen, er rystet over overborgmesterens udtalelse.

"Det er moralsk forkasteligt. Enhver ved, at de handikappede ikke er specielt ressourcestærke. Og det er netop de politiske partiers og politikernes opgave at sørge for at bevare et helhedssyn. At sørge for, at de svage grupper ikke bliver klemt, når de stærke råber højt. Jeg er dybt rystet over overborgmesterens iskolde afvisning af de handikappede," siger han.

Også fra Enhedslisten, der stod uden for forhandlingerne, lyder der kritik.

Fejlfortolkning
Bag budgettet stod Socialdemokraterne, SF og de Radikale. De forventes ikke at ville genåbne forhandlingerne, og mener, at der er tale om en fejlfortolkning, når fagforeningen, Venstre og Enhedslisten siger, at de udviklingshæmmede bliver udsat for besparelser.

Det var ikke muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra overborgmester Ritt Bjerregaard eller Socialdemokraternes ordfører på sundhedsområdet, Thor Buch Grønlykke.

[email protected]

Kilde: