Ritt: Gerne nyt "ungdomshus" inden 2008

Slettet Bruger,

24/10/2007

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) mødtes i går for anden gang med repræsentanter fra den såkaldte ungdomshusbevægelse. Uden at nå en egentlig aftale fik parterne filet de største knaster ned, da kommunen droppede det tidligere ufravigelige krav om, at man skal have tilsynsmyndigheden med et ungdomshus. Nu er der lagt op til at Fonden Jagtvej 69 skal have tilsynet, og dermed er enigheden nær. Og det var da en også en glad Ritt Bjerregaard, der udtalte sig til Ritzau efter mødet.

"Der var en god stemning og en lyst til at finde en løsning. Vi er faktisk ikke så langt fra hinanden, så nu arbejder vi med at lave en hensigtserklæring," siger overborgmesteren.

Også brugerne af det nye skattefinansierede hus var svært tilfredse med gårsdagens resultat. Parterne var så positive, at overborgmesteren nu drømmer om et ungdomshus kan stå klart inden 2008.

"Det ser jeg gerne, men vi er enige om, at vi ikke vil være under tidspres. Nu drejer det sig om at få en god proces, hvor de unge får snakket med deres bagland, og vi finder den rigtige konstruktion," svarer Ritt Bjerregaard.

Konservativ kritik af tilsyn
Mens der var glæde blandt mødedeltagerne, så vakte Ritts tilbagetrækning af kravet om kommunalt tilsyn undren, bekymring, forargelse og raseri hos oppositionen på Københavns Rådhus.

"Det er et skandaløst knæfald for den milde form for terrorisme, som de unge
anarkister har udøvet overfor København. Man giver ungdomshuset en positiv
særbehandling, som ingen andre borgere får ved at ville give dem et gratis
hus. Det krænker retsfølelsen hos lovlydige borgere, som hverken har kastet
med sten eller brændt biler af," skriver de to konservative suppleanter til Borgerrepræsentationen, Rasmus Jarlov og Jakob Næsager i en pressemeddelelse.

Rasmus Jarlov har tidligere været aktiv i kampagnen mod at placere et ungdomshus i Grøndal. Nu vil han sammen med sin konservative kollega, have undersøgt om København overhovedet må overdrage tilsynspligten til Fonden Jagtvej 69. Selv vurderer de, at fremgangsmåden "formentlig er ulovlig".

"Vi overvejer vores næste træk i denne sag. Hvis der overhovedet er noget
indenfor lovens og etikkens rammer, som vi kan gøre for at forhindre et nyt
ungdomshus, vil vi gøre det," slutter Jakob Næsager og Rasmus Jarlov.

Næste møde mellem Ritt Bjerregaard og ungdomshusbevægelsen finder sted på fredag.

[email protected]

Kilde: