Ritt: Boligskat skal skaffe billige lejeboliger

Boligejere skal punge ekstra ud i skat, for at boliglejere kan få en lavere husleje

Slettet Bruger,

07/05/2008

Boligejere skal punge ekstra ud i skat, for at boliglejere kan få en lavere husleje. Sådan udlægger Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, et forslag fra den socialdemokratiske Røde Skole, som hun selv står i spidsen for.

"De penge, som kommer ind ved at beskatte gevinsten, skal bruges til at bygge almene boliger, så almindelige mennesker får råd til at bo i noget," siger Ritt Bjerregaard til Politiken.

Den Røde Skole foreslår en beskatning af gevinsten ved værdigstigninger på ejerboliger på mellem 10 og 30 procent. Det forslag blev i går skudt ned af Socialdemokraternes partiledelse. Men det er ifølge Ritt Bjerregaard, fordi Thorning og co. ikke forholder sig til det påståede problem med mangel på billige lejeboliger.

"Den diskussion savner jeg helt i Helle Thorning-Schmidts kritik. Hun mangler at give et svar på, hvordan almindelige mennesker får nogle billige boliger at bo i. Det er en mangel, som jeg håber, at hun retter op på," siger Ritt Bjerregaard og fortsætter: "Og så er det jo ikke boligejerne som helhed, vi vil beskatte. Det, vi taler om, er en beskatning af mulig gevinst på 10-30 procent, hvor man oven i købet har mulighed for at trække fra, hvis man har lavet forbedringer eller reparationer."

Partiformand Helle Thorning-Schmidt tog i går entydigt afstand fra forslaget om højere boligskat. Andre - men uspecificerede - dele af Den Røde Skoles forslag synes hun imidlertid godt om.

"Det er fint, at Rød Skole debatterer politik. Der er også kommet mange udmærkede forslag, som vi er helt enige i, er god socialdemokratisk politik, men de er ikke alle sammen gode," siger Helle Thorning-Schmidt.

Den Røde Skole har udover højere boligskat bl.a. foreslået en nedtrapning af kørselsfradraget, lavere skat til virksomheder, der ansætter personer med anden etnisk baggrund end dansk, og sundhed som fag i folkeskolen.

[email protected]

Kilde: