Rigsrevisionen: Løkke forgyldte private hospitaler

I statsminister Lars Løkke Rasmussens tid som sundhedsminister er de private hospitaler blevet forgyldt med lukrative aftaler på det offentlige sun...

Slettet Bruger,

08/05/2009

I statsminister Lars Løkke Rasmussens tid som sundhedsminister er de private hospitaler blevet forgyldt med lukrative aftaler på det offentlige sundhedsvæsens bekostning.

Det er hovedlinjen i et udkast til en såkaldt beretning fra Rigsrevisionen med titlen "Pris, kvalitet og adgang til behandling på private sygehuse", som Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

I beretningen giver Rigsrevisionen den samlede vurdering, "at der ikke i tilstrækkelig grad er taget hensyn til pris og kvalitet i tilrettelæggelsen af det offentlige sygehusvæsens køb af private sundhedsydelser", og at "aftalerne med de private sygehuse, der skal sikre borgernes udvidede frie sygehusvalg, ikke er indgået under hensyn til pris og kvalitet".

Oppositionen, der længe har beskyldt VK-regeringen for at lade amterne og senere regionerne betale overpriser, ser revisionsrapporten som et bevis på, at de har ret.

Politisk ordfører Henrik Sass Larsen fra Socialdemokraterne mener, at der er tale om decideret misbrug af skattekroner og efterlyser en ansvarsplacering.

"Det er meget, meget tæt på at være bevidst svindel med offentlige midler. Det er ikke skatteyderne eller patienterne, man har taget hensyn til, det er en ideologi," siger han til Jyllands-Posten.

Hverken Løkke, der var sundhedsminister fra 2002-2007, eller sundhedsminister Jakob Axel Nielsen vil kommentere beretningen.

[email protected]

Kilde: