Restauratør: "Fødevarekontrollen er absurd"

Slettet Bruger,

14/05/2007

"Fødevarekontrollen er som med de fleste af statens kontrolprogrammer en umyndiggørelse af menneskers egen dømmekraft. Alle mennesker ved jo godt, at hvis en pizza koster 19 kr., så er der større sandsynlighed for, at det ikke er mørbrad der er på toppen," lyder kritikken fra restauratør Hubert Strecker til 180Grader.dk.

EU-kommissionen har lagt op til at fjerne egenkontrollen for virksomheder med under 10 ansatte og med en omsætning på under 15 mio. kr. om året. Dette har mødt kritik fra en fødevareekspert og en embedsmand fra Forbrugerministeriet. Ifølge dem bliver fødevaresikkerheden ringere af at lempe egenkontrollen, men ikke ifølge Hubert Strecker:

"Fødevarekontrollen er absurd. Vi lever af, at vore kunder er tilfredse. Hvis vores kunder bliver syge af den mad, vi serverer, så går vi konkurs. Alle disse regler, hvor vi skal stikke et termometer i bøffen en gang om dagen og måle temperaturen, imens den steges, er en gal mands værk. Vi ansætter ikke en kok, der ikke kan stege en bøf. Det svarer til, at en fodboldklub ansætter en fodboldspiller, der ikke kan ramme bolden," siger han til 180Grader.dk.

Men er det ikke netop det, Fødevarekontrollen sørger for: at jeres kunder ikke dør af den mad, I serverer?

"Fødevarekontrollen vil i sidste ende medføre dårligere fødevaresundhed, fordi som udviklingen er nu, så bevæger vi os mod en kørekortsordning, hvor det til sidst vil være svært at blive optaget som restauratør. Dette vil monopolisere de nuværende restauratører ved at begrænse adgangen til branchen. Resultatet af monopollignende tilstande er, at maden over tid vil blive dyrere og dårligere. Stik imod det, der var hensigten med dette organ."

Men hvad skal så sikre, at I ikke serverer gammelt kød til jeres gæster?

"Man kunne gøre den forgiftende restauratør erstatningsansvarlig overfor den forgiftede. Hvis en person får salmonellasyge af at spise maden og på den måde bliver uarbejdsdygtig, så skal restauratøren betale løn til den forgiftede. I dag betales bøden til staten og kommer slet ikke den forurettede til gode."

Kilde: