Rektor vil ikke stoppe autonomes møder på gymnasium

Slettet Bruger,

22/05/2007

Det frie Gymnasium i Møllegade på Nørrebro huser hver uge de autonomes mandagsmøder, hvor man efter alt at dømme planlægger de uroligheder, der skal føre til et nyt ungdomshus i København.

For nylig kom det frem på modkraft.dk, at mandagsmødet har truffet beslutning om at pressefotografer, der kommer for tæt på aktivisterne, skal have deres kameraer konfiskeret. Det fik rektor Ejnar Ritterband til at tage beslutningen om at tillade møderne på gymnasiet op til overvejelse. En overvejelse, som nu er overstået.

"Jeg ved faktisk ikke rigtigt, hvad der foregår på disse møder, men jeg har altså ikke problemer med, at de låner lokalerne og erklærer møderne for lukkede. Vi inviterer jo heller ikke andre med til lærer- og bestyrelsesmøder," siger han til Nyhedsavisen.

Det frie Gymnasium er en selvejende institution, og politikere mener derfor, at de står magtesløse over for skolens beslutning. Men på Københavns rådhus er der bestemt ikke begejstring for gymnasiets eftergivenhed. Såvel de radikales Manu Sareen som Venstres Lars Dueholm advarer imod det signal, skolen sender ved at give plads til møderne.

"Rektor burde helt sikkert skride ind over for de her møder, som tydeligvis ikke er spor åbne eller demokratiske. Skolen skal i den grad passe på ikke at blive slået i hartkorn med mennesker, der så massivt holder sig uden for lov og ret," siger Lars Dueholm til Nyhedsavisen.

Redigeret 22/05/07 09:55

Kilde: