Region vil forbyde rygning - udendørs

Står det til politikerne i Region Midtjylland, skal ansatte kunne fyres hvis de ryger udendøre, og der er en risiko for at andre kan få røgen i ans...

Slettet Bruger,

07/03/2008

Står det til politikerne i Region Midtjylland, skal ansatte kunne fyres hvis de ryger udendøre, og der er en risiko for at andre kan få røgen i ansigtet. Men det er under bagatelgrænsen og i strid med forvaltningsloven, mener to eksperter. Det fortæller Ritzau.

Regionen har lavet et nyt sæt rygeregler, som er vedtaget af regionens forretningsudvalg og dermed af et politisk flertal. Reglerne er endnu ikke formelt godkendt i regionsrådet.

"Der er aldrig lavet undersøgelser af passiv rygning udendøre. Men påvirkningen er så minimal, at jeg ikke betragter det som farligt. Og jeg synes, at man her er gået under bagatelgrænsen," siger speciallæge Martin Døssing fra Frederikssund Hospital om de midtjyske udendørsregler til Ritzau.

Reglerne er ifølge lektor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet Sten Bønsing på kant med en grundregel i forvaltningsretten om, at regler skal have en rimelig begrundelse.

[email protected]

Kilde: