Regeringsrokade på vej

Slettet Bruger,

15/11/2007

Der er en stor regeringsrokade på vej, skriver Berlingske Tidende i dag. Regeringen skal have "vi-stemningen" tilbage, siger en regeringskilde til avisen, der mener at rokaden er et forsøg på at puste mere dynamik i VK-regeringen. Såvel de konservative kronprinsesseduellanter Connie Hedegaard og Lene Espersen samt Venstres nummer to i hierarkiet Lars Løkke Rasmussen kan være på vej mod nye ministerier.

Connie Hedegaard er oplagt favorit til det klimaministerium, der forventes at blive det foreløbige klimaks på VK-regeringens nyvundne miljøprofil. Connie Hedegaard er så involveret i forberedelserne til det klimatopmøde, København skal være vært for i 2009, at det kan være svært at forestille sig en anden i spidsen for det nye ministerium, der vil bestå af det nuværende miljøministerium kombineret med energiområdet fra Transportministeriet.

For ikke at trampe nogen over tæerne, vil en styrket Connie Hedegaard også medføre, at der skal findes nye udfordringer til Lene Espersen, den anden af de to, der spås at kunne overtage ledelsen af partiet, når Bendt Bendtsen en dag træder tilbage. Lene Espersen nævnes som mulig udenrigsminister, hvilket vil kunne give Per Stig Møller en mere rejsebegrænset ministerpost, der kan levne ham tid til at skrive flere bøger.

Brian Mikkelsen undervisningsminister?
Også Brian Mikkelsens navn bliver bragt i spil i rokadegætterierne. Hvis Bertel Haarder bliver ny formand for Folketinget, så kan han måske få en konservativ afløser i Mikkelsen.

Haarders ministerkollega i sammenlagt 15 år, finansminister Thor Pedersen, var af mange spået at være på vippen ved folketingsvalget i Nordsjællands Storkreds. Pedersen klarede dog skærene, men kan måske være på vej til en afslappende sidste periode som menigt folketingsmedlem. Venstres næstformand Lars Løkke Rasmussen, der står på spring til at overtage formandspost og statsministerium, hvis Anders Fogh Rasmussen skulle få nye udfordringer undervejs i folketingsperioden, kunne så passende overtage den vigtige position som finansminister.

Berlingske Tidendes analyse peger i lighed med mange andre mediers på to oplagte kandidater som nye ministre. Det er den politiske ordfører Troels Lund Poulsen og folketingsgruppens næstformand Inger Støjberg Beinov.

[email protected]

Kilde: