Regeringen er splittet: Konservative insisterer på lettelse af topskat

Slettet Bruger,

13/08/2007

Det var ikke med en enig regering i ryggen, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) bebudede, at skattelettelser især skal komme de lavestlønnede til gode. Skattelettelserne skal være bredere, lyder kravet fra de Konservatives formand, Bendt Bendtsen.

"Det skal kunne betale sig at gå på arbejde for almindelige mennesker. Der er alt for meget sort arbejde. Derfor er det ikke nok at love skattelettelser for de laveste indkomster, som statsministeren gjorde i Fredericia," sagde Bendt Bendtsen i går aftes til TV-Avisen.

Løb med halv vind
På Venstres sommertræf i Fredericia i lørdags lovede statsministeren, at der var skattelettelser på vej, og at de primært ville komme de lavestlønnede til gode. Men det er slet ikke noget, der står fast endnu, forsikrer den konservative leder:

"Vi er midt i forhandlingerne om skattelettelser. Men når Anders i går meddelte, at skattelettelser kun skal gælde de lavestlønnede, er jeg nødt til at sige, at de konservative også ønsker skattelettelser for mellemindkomsterne og de højere indtægter."

Statsministeren løb tilsyneladende med en halv vind, da han afslog brede skattelettelser. Den konservative skatteordfører, Jacob Axel Nielsen, undrede sig over udmeldingen.

Billigst at lette i toppen
"Vi havde slet ikke hørt om det, han fremlagde på sommermødet," sagde han - også i TV-Avisen - og fortsatte:

"Vi var forundrede over, at han midt i et forhandlingsforløb begynder at konkludere. Forhandlingerne er i gang, men selvfølgelig har statsministeren lov til at komme med sin politiske holdning - lige så vel som alle mulige andre."

Dansk Industri støtter de Konservatives krav om lavere top- og mellemskatter. Også den økonomiske overvismand, professor Peter Birch Sørensen, mener, at hvis der skal gennemføres skattelettelser, vil topskatten være den billigste at afskaffe.

[email protected]

Kilde: