Radikale: S, SF og DF er et uansvarligt "udgiftspolitisk flertal"

De Radikale har fået nok af Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti forud for efterårets finanslovsforhandlinger

Slettet Bruger,

01/09/2008

De Radikale har fået nok af Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti forud for efterårets finanslovsforhandlinger. De tre partier udgør ifølge R-finansordfører Morten Helveg Petersen "det udgiftspolitiske flertal" i Folketinget, og dette flertal bekymrer sig ikke om indtægterne i statskassen, men vil kun bruge løs - jo mere, jo bedre.

"Det er underligt at se denne tornerosesøvn blandt disse tre partier. De vil ikke se på reformer af dagpengesystemet og efterlønnen. Det virker, som om de ikke har forstået alvoren for dansk økonomi," siger Morten Helveg Petersen til Politiken og fortsætter:

"Det er uansvarligt, at man ikke vil lave arbejdsmarkedsreformer, og at man forestiller sig, at der skal postes milliarder ud til offentligt forbrug. Det er et hurtigt fix, og det er mangel på realisme i forhold til den økonomiske situation. Det kan ikke blive ved."

I sidste uge forsøgte Socialdemokraterne og SF at få Dansk Folkeparti med i en musketer-ed, så regeringen ikke får mulighed for at komme igennem med hverken ændringer i efterlønsordningen, reduktion af dagpengeperioden eller den tvungne pensionsopsparing - den såkaldte SP-ordning. Dansk Folkeparti afviste tilbuddet, men partiets finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, var alligevel tilfreds, fordi flertallet kan bruges til at presse regeringen.

Det pres frygter Morten Helveg Petersen.

"For første gang i denne her regerings levetid er dansk økonomi i modvind, og det kræver altså partier med lidt hår på brystet. Partier, som har den realisme, der skal til for at fremtidssikre velfærdssamfundet. Der er grund til panderynker, for jeg frygter, at det politiske system vil være handlingslammet på grund af presset fra det udgiftspolitiske flertal," siger han til Politiken.

[email protected]

Kilde: