Radikale: Flerkoneri er "kvindeundertrykkende svineri"

Folketingets partier kappes om at være hårdest på flerkoneri, efter at Jyllands-Posten i weekenden kunne fortælle, at det er en mere udbredt skik b...

Slettet Bruger,

20/04/2009

Folketingets partier kappes om at være hårdest på flerkoneri, efter at Jyllands-Posten i weekenden kunne fortælle, at det er en mere udbredt skik blandt herboende muslimer, end man udmiddelbart skulle tro. Nu melder også de Radikale sig på banen med skarpe udsagn mod regeringen, som beskyldes for at gøre alt for lidt for at komme flerkoneriet til livs.

"Flerkoneri er noget kvindeundertrykkende svineri, som vi skal have udryddet helt. Det kræver en effektiv udlændingepolitik, hvor vi har en forstærket politimæssig indsats for at finde gerningsmændene. Vi skal have en oplysningskampagne, så kvinderne kender deres rettigheder. Og så skal vi styrke fraskilte udenlandske kvinders rettigheder," siger de Radikales retsordfører, Morten Østergaard.

Han mener ikke, at et forslag fra intregrationsminister Birthe Rønn Hornbech om at landsforvise de mænd, som af en imam er blevet viet til flere koner, er godt nok.

"Regeringen er nødt til at få hænderne op af lommen og komme i gang med at få ryddet op i flerkoneriet i Danmark. Det er helt utilstrækkeligt bare at stramme udlændingelovgivningen, som i forvejen rummer mulighed for at udvise dømte bigamister. Jeg vil bede justitsminister Brian Mikkelsen redegøre for, hvor mange tiltaler der er rejst og, hvor mange der har ført til dom. Jeg føler mig overbevist om, at de tal vil demonstrere, at indsatsen for at bekæmpe flerkoneri i Danmark er nærmest ikke eksisterende," siger Morten Østergaard.

[email protected]

Kilde: