Rådhus snød lokaludvalg i sag om autonomhus

Flertallet på Københavns Rådhus, der vil donere kulturhuset på Dortheavej til de autonome, er i færd med at ændre betingelserne for huset og det sa...

Slettet Bruger,

10/05/2008

Flertallet på Københavns Rådhus, der vil donere kulturhuset på Dortheavej til de autonome, er i færd med at ændre betingelserne for huset og det samspil, der skal være med naboerne, mener Bispebjerg Lokaludvalg. Det skriver Lokalavisen for Nørrebro og Nordvest. Naboerne var blevet lovet et "dialogforum", der skulle styrke samarbejdet mellem dem og de autonome. Men nu ser det ud til, at forummet får deltagelse af lokaludvalg, kulturhus, det kommende bibliotek foruden de autonome og Fonden Jagtvej 69. Naboforeninger og erhvervsdrivende er der ikke fundet plads til.

"Vi kan selvfølgelig ikke acceptere at erhvervslivet og borgere er blevet pillet ud af dialogforum, og vi er generelt utrygge ved, om der kommer en løsning på problemerne," siger Jørgen Rose (S), næstformand i Bispebjerrg Lokaludvalg, til Lokalavisen for Nørrebro og Nordvest.

Udvalget føler desuden, at man snarere end at virke som et forum for dialog kommer til at fungere som en klageinstans, der skal tage stilling til de autonomes grafitti og hærværk og administrere de mange penge, som Københavns Kommune har sat af på den konto.

"Vi har hele tiden fået at vide, at de unge ville opføre sig ordentligt, og at der vil være grafitti, men ikke i de store mængder. Derfor bliver vi meget bekymrede, når vi ser, at der er sat 250.000 kroner af til afhjælpning af grafitti og hærværk i sidste halvdel af 2008. Regner de virkelig med, at de unge kommer til at ødelægge for 500.000 kroner om året, for det er mere, end vi havde forestillet os," spørger Jørgen Rose, der selv stemte for autonomhuset ved et ekstraordinært møde i lokaludvalget sidste tirsdag.

ja, hvorfor sagde vi ja? Vi vidste jo godt, at ikke alle detaljer var nedskrevet i aftalen, og så stolede vi på, at der kom styr på det. Vi havde under ingen omstændigheder forventet den her kovending," udtaler Jørgen Rose til Lokalavisen for Nørrebro og Nordvest.

[email protected]

Kilde: