R: Lad Joachim betale Alexandra

Slettet Bruger,

05/10/2007

Af Thomas Breitenbach Jensen

Når en mand og en kvinde bliver skilt, og der skal betales børnepenge og hustrubidrag, er det manden selv, der må til lommerne. Men sådan er det ikke i kongehuset.

Da Joachim og Alexandra var gift modtog de 2,6 mio. kr. i apanage. Efter skilsmissen modtager de hver 1,9 mio. kr. årligt. Når Joachim til foråret gifter sig igen, ryger hans apanage igen op på 2,9 mio. kr. Og det kan ikke være rimeligt, mener de Radikales Simon Emil Ammitzbøll.

"Jeg synes, at det vil være rimeligt, at skatteyderne ikke blev belastet af, at Prins Joachim vælger at gifte sig flere gange. Vi lever i et moderne samfund, hvor folk bliver skilt og gifter sig igen, og det er da helt fair, at det også kan lade sig gøre for medlemmer af kongefamilien. Men det må være sådan, at hvis Prins Joachim skal betale børne- og hustrubidrag, så må det fratrækkes af hans apanage, ligesom det vil gå fra borgernes løn, hvis de var i samme situation. Der må være grænser for velgørenheden over kongehuset," siger Simon Emil Ammitzbøll i en kommentar til 180Grader.dk.

[email protected]

Kilde: