Qvortrup: Nu har de Konservative fået en statsministerkandidat

Med Bendt Bendtsen i front var ingen i tvivl om, at de Konservative aldrig kunne besætte Statsministeriet, men med skiftet til Lene Espersen er det...

Slettet Bruger,

09/09/2008

Med Bendt Bendtsen i front var ingen i tvivl om, at de Konservative aldrig kunne besætte Statsministeriet, men med skiftet til Lene Espersen er det nu en mulighed. Det mener politisk kommentator og chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup ifølge dr.dk.

"Alle har vidst, at Bendt Bendtsen ikke var nogen reel kandidat til statsministerposten. Det er Lene Espersen. Og i en duel med Lars Løkke, der vil blive Venstres kandidat, der kan jeg meget vel forestille mig, at Lene Espersen kunne kommer sejrrig ud," siger Henrik Qvortrup til dr.dk.

Danmarks Radios politiske redaktør, Ask Rostrup, ser på samme måde på det.

"Det forudsætter en massiv vælgerfremgang. Men jeg er helt enig. Partiet er langt tættere på en statsministerpost," siger Ask Rostrup.

Den Venstre-mand, som Lene Espersen skal konkurrere om statsministerposten med, kan meget vel blive finansminister Lars Løkke Rasmussen. Og han er tilsyneladende ikke nær så populær som hun. I hvert fald er det budskabet fra en læserafstemning på ekstrabladet.dk, hvor 48 procent i skrivende stund foretrækker Lene Espersen som statsminister, mens kun 16 procent peger på Lars Løkke Rasmussen.

[email protected]

Kilde: