Prostituerede springer over hospitalskøen

Bispebjerg Hospital i Købehavn har udstyret prostituerede med et særligt VIP-kort, så de kan springe køen for behandling af kønssygdomme over, skri...

Slettet Bruger,

16/04/2008

Bispebjerg Hospital i Købehavn har udstyret prostituerede med et særligt VIP-kort, så de kan springe køen for behandling af kønssygdomme over, skriver Nyhedsavisen.

"De socialt udsatte patienter har som regel dårlige erfaringer fra systemet, og den positive særbehandling får dem til at føle, at de bliver set og hørt, hvad de ikke er vant til," forklarer Hanne Sørensen, der er rådgiver og sygeplejerske på Bispebjerg Hospitals Venerea-klinik, der tester for og behandler kønssygsomme.

Det var Københavns Kommune, der i 2001 indførte VIP-ordningen, og socialoverlæge i kommunens socialforvaltning Peter Ege kan ikke se noget problem i, at de prostituerede får positiv særbehandling.

"Mennesker, der er forskellige, skal ikke nødvendigvis behandles ens, for det ville være uretfærdigt, fordi nogen er mere udsatte end andre. Med ordningen får vi testet personer, der normalt aldrig går til deres praktiserende læge, så det er vi er utrolig glade for," siger Peter Ege til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: