Producer: Dårlig kvalitet er DRs egen skyld

DR bærer selv en del af skylden, hvis de danske licensbetalere i fremtiden bliver spist af med dårligere tv

Slettet Bruger,

03/01/2008

DR bærer selv en del af skylden, hvis de danske licensbetalere i fremtiden bliver spist af med dårligere tv. Sådan lyder det fra producer på Det Danske Filminstitut (DFI), Bo Mortensen, efter at DR's dramachef, Ingolf Gabold, i går gav økonomiske problemer skylden for manglende talentudvikling. Det beretter Nyhedsavisen.

"DR Drama har ikke taget de unge talenter ind i løbet af de seneste par år. De har ikke eksperimenteret så meget," siger Bo Mortensen til Nyhedsavisen.

DFI har netop lanceret en pulje på 75 mio. kr., der skal støtte udviklingen af tv-dramatik på de kommercielle kanaler. Og ifølge Bo Mortensen vil investeringen også komme DR Drama til gode.

Penge til talentpleje
"For DR er det en stor fordel, fordi der kommer til at være en talentpleje med den nye pulje. Og produktionen af tv-drama bliver forøget, så det også bliver interessant for spillefilminstruktørerne at lave drama uden for DR," siger Bo Mortensen.

Drama-chef Ingolf Gabold er spændt på at se, hvad der kommer ud af puljen fra DFI.

" Hvis den nye pulje kan fremme nogle talenter, der kan levere søndagsdramatikken, så er alt godt. Og jeg tror godt, vi kan lokke nogle talenter over på DR. Men nu må vi se," siger han til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: