Producent: Helikopterne kan sagtens matche forventningerne

AgustaWestland, der er producenten bag EH 101-helikopterne, blander sig nu også i den danske "kast aben videre"-diskussion, der kører for fuld udbl...

Slettet Bruger,

04/02/2008

AgustaWestland, der er producenten bag EH 101-helikopterne, blander sig nu også i den danske "kast aben videre"-diskussion, der kører for fuld udblæsning netop nu. Helikopterne kan ifølge Forsvaret kun være i luften 30 procent af tiden på grund af et usædvanligt stort vedligeholdelsesbehov. Den oprindelige forventning var 80 procent, men det kan tal kan også nåes, mener AgustaWestland. Det skriver Ritzau.

"Vi ville være i stand til at nå det tal inden for et år. 30 procent er et meget lavt tal, og skyldes også, at danskerne mangler mandskab og ikke bestiller reservedele til tiden," siger Geoff Russell, kommunikationsansvarlig i AgustaWestland, til Ritzau.

Russel fortæller endvidere, at firmaet sidste år tilbød en tillægskonkrakt, der ville give AgustaWestland vedligeholdelsesforpligtelser på de 14 danske helikoptere. I kontrakten ville de samtidig garantere en flyvetid på 80 procent. Men det tilbud blev afslået, fortæller Geoff Russel.

[email protected]

Kilde: