Privathospitaler tager også det tunge læs

Slettet Bruger,

19/05/2007

"Set i forhold til den enkelte patient er det måske ikke nogen god forretning, men det er nødvendigt at tage de tungere patienter for at holde det faglige niveau, som vores virksomhed bygger på."

Sådan forklarer cheflæge Carsten Bruun fra Privathospitalet Kollund det for mange politikere og eksperter overraskende resultat af en ny undersøgelse. Undersøgelsen konkluderer, at privathospitaler ikke, som mange hidtil har troet, afviser de besværlige og ressourcekrævende tilfælde og nøjes med at behandle de indbringende rutinepatienter.

"Det har overrasket, for i udlandet - især i USA - ser vi den modsatte tendens, og det har også været et tema i den offentlige debat om privathospitaler, at de kun tager sig af de lette opgaver. Men det holder ikke," siger Helene Vibholdt til Jyllands-Posten. Hun har lavet undersøgelsen som sit speciale på statskundskab.

Vibholdt vurderer, at det faglige argument er udbredt, når privathospitalerne tager svære tilfælde ind.

"Hvis man vil markedsføre sig på at være specialist på et bestemt område, holder det ikke kun at behandle lette og ukomplicerede tilfælde, for så får medarbejderne ikke den nødvendige ekspertise," siger hun.

Kilde: