Private børnehaver stormer frem

Hvorfor sende sit barn i en offentlig børnehave, når man nu kan gøre brug af en privat? Sådan tænker flere og flere forældre, efter at regeringen i...

Slettet Bruger,

08/01/2009

Hvorfor sende sit barn i en offentlig børnehave, når man nu kan gøre brug af en privat? Sådan tænker flere og flere forældre, efter at regeringen i 2005 indførte en fritvalgsordning, der gør det muligt for offentlige midler at vælge en privat børnehave til sit barn.

Nye tal fra Daginstitutionernes Landsorganisation (DLO) viser ifølge Berlingske Tidende, at der i dag findes 172 private børnepasningstilbud. For to år siden var der kun 19, og alene sidste år blev der etableret over 100 nye private institutioner. Yderligere 30 institutioner venter lige nu på at blive godkendt som private. Og DLO venter, at antallet vil stige til 500 de kommende år.

"Forældre i dag søger indflydelse, og i takt med, at udviklingen i kommunerne betyder mindre indflydelse for den enkelte institution, frister friheden ved private institutioner," siger sekretariatschef Morten Kyst fra DLO til Berlingske Tidende.

Socialdemokraternes socialordfører, Mette Frederiksen, kalder tallene for "faretruende".

[email protected]

Kilde: