Privatansatte kvinder vil også have "ligeløn"

Hvis strejken på det offentlige sundhedsområde ender med, at politikerne nedsætter en såkaldt "ligelønskommission", så vil HK/Handel have, at hele ...

Slettet Bruger,

17/04/2008

Hvis strejken på det offentlige sundhedsområde ender med, at politikerne nedsætter en såkaldt "ligelønskommission", så vil HK/Handel have, at hele det danske arbejdsmarked skal undersøges, skriver Ritzaus Bureau.

"Der er to elementer i ligeløn. Det ene er lige løn inden for den samme branche, og der har vi nogle skævheder. Men det er bestemt også sådan, at der er brancher, der er decideret kvindefag og derfor får lavere løn end brancher, der er mandefag. Og det synes jeg ville være rart, hvis sådan en kommission fik udredt og kom med eksempler på," siger HK/Handels formand, Jørgen Hoppe, til Ritzau.

I HK/Handel får eksempelvis kassedamer stadig langt mindre i lønposen end deres mandlige kolleger. Fagforeningen har gennemgået 15.000 lønsedler, og mens en kvinde typisk vil opnå en månedsløn på omkring 21.200 kroner vil hendes mandlige kollega som oftest få mere end 13 procent mere.

"Mens lønkommissionen i Norge har set på forskelle i løn mellem kvinde- og mandefag, synes jeg bestemt også, at det er værd at få undersøgt lønforskelle i samme fag," siger Jørgen Hoppe.

[email protected]

Kilde: