Politikere vil stoppe DR-dyneløfteri

Slettet Bruger,

26/09/2007

Forleden kunne Karen Thingstrup berette, hvordan DR´s licenskontor havde spurgt hende om hun var kæreste med sin bofælle og kusine Sara. Karen var nu noget fortørnet over, hvad hun betragtede som "dyneløfteri" fra licenskontorets side, og nu får hun opbakning fra flere politikere på Christiansborg.

"Jeg kan godt se, at det er en konsekvens af, at man har apparatlicens, men reglerne må laves om. Det her kan vi ikke være bekendt. Det er en snagen og en indgriben i folks privatliv," siger Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, til 24Timer.

I næste uge skal Folketingets kulturpolitikere mødes med Brian Mikkelsen, og ministeren kan se frem til at sagen bliver taget op.

"Jeg er lidt målløs overfor, at man går så tæt på folk. Det sker jo tit, at unge mennesker, som er studerende, flytter sammen. Jeg er imod det meste dyneløfteri, så jeg håber, dem, der træffer beslutning om at spørge, tager hensyn til privatlivets fred," udtaler Dansk Folkepartis Poul Nødgaard.

Venstre vil ikke ændre
Venstres kulturordfører Ellen Trane Nørby ser til gengæld ingen vej uden om de nuværende regler.

"Jeg kan godt se, det virker anmassende, og det er en berettiget diskussion, når nogen skal betale mere end andre. Men det er en juridisk definition, og det vil skabe store problemer at ændre det," mener Ellen Trane Nørby.

Medielicensaftalen skal genforhandles i 2011.

[email protected]

Kilde: