Politikere vil ikke udsætte pensionsalder

Slettet Bruger,

30/05/2007

Den gennemsnitlige levetid stiger, men hverken politikere fra Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti vil hæve pensionsalderen tilsvarende. De prognoser, som sommerens velfærdsforlig er baseret på, er blevet overhalet af en stigende levealder, og for at holde trit skal pensionsalderen sættes op med 1-3 år.

Men det vil Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted ikke bekymre sig om.

"Vi skal kun være lykkelige over, at det nu viser sig, at vi lever længere, og lade være med at spekulere, om det så også betyder, at vi først kan trække os senere tilbage fra arbejdsmarkedet," siger han til politiken.dk.

Ifølge Velfærdsforliget skal pensionsalderen først tages op til fornyet overvejelse i 2015, og det tal holder Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører, Thomas Adelskov, sig til.

"Jeg kan forsikre, at vi ikke vil se en glidebane hen mod en radikalt stigende pensionsalder. Men ingen kan forudse, hvordan samfundet ser ud i 2015. Vi har netop indbygget den her klausul, for at samfundets hjul bliver holdt i gang. Derfor kan vi ikke bare pille den væk nu."

Dermed afviser begge politikere foreløbig at ændre på, hvor gamle danskerne skal være for at kunne få statsyderbetalt pension.

"Skal vi nu ikke lige slå koldt vand i blodet. Der kan nå at ske meget de næste otte år," siger Bent Bøgsted.

Kilde: