Politikere vil give autonome koncertsal

For et år siden smadrede de autonome store dele af København

Slettet Bruger,

12/03/2008

For et år siden smadrede de autonome store dele af København. I dag kan politikerne på Københavns rådhus ikke vente med at give dem et nyt klubhus. Så meget rykker det i fingrene, at de nu vil gide de autonome adgang til en koncertsal, imens der arbejdes videre med at finde et helt hus til dem.

"Det betyder meget for de unge, at de har mulighed for at samles til koncerter, og i betragtning af, at der efterhånden er gået lang tid med at lede efter et nyt ungdomshus, så vil vi gerne være behjælpelig med at finde en midlertidig løsning på det konkrete problem," siger Socialdemokraternes gruppeformand på Københavns Rådhus, Jesper Christensen, til Berlingske Tidende.

De autonomes forhandlergruppe kalder politikernes fremstrakte hånd "yderst positiv". De erklærer sig nu villige til at overtage et nuværende kulturhus på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter som deres permanente tilholdssted, efter at Socialdemokraterne i lyset af massive protester fra naboerne til Frederikssundsvejens Skole har trukket det tilbud tilbage

"Vi vil gerne arbejde videre med kulturhuset, og vi skal ud at se huset her en af dagene. Men det er en klar forudsætning, at de nuværende brugere af kulturhuset er indstillet på at flytte - vi vil ikke skubbe nogen ud," siger "Kathrine" fra de unges forhandlergruppe.

Kulturhuset ligger dog kun 500 meter fra skolen, og det er således stort set de samme mennesker, som berøres, hvis de autonome fortsætter med at hærge deres lokalområde, som de hidtil har gjort.

[email protected]

Kilde: