Politikere tager afstand fra nedrivningsordre til sommerhusejer

Der kan ikke herske nogen tvivl om, hvad den konservative kommunalordfører Mike Legarth mener om sagen

Slettet Bruger,

04/04/2008

Der kan ikke herske nogen tvivl om, hvad den konservative kommunalordfører Mike Legarth mener om sagen.

"Det vil vi tage fat i. Det er ikke rimeligt. Det er ikke retfærdigt. Det skal laves om," siger Legarth, der også er næstformand i kommunaludvalget, til Jyllands-Posten.

Han mener, i lighed med flere andre kommunalordførere, at det er uacceptabelt at lade husejere betale for kommunernes fejl, når ulovligt opførte huse skal rives ned.

Hænger på regningen
Den praksis har en sommerhusejer i Odsherred fået at føle, efter at kommunen gav ham tilladelse til at opføre et luksussommerhus til en værdi af fem mio. kr, hvorefter Naturklagenævnet gav ham besked på at rive det ned. Huset var bygget på en bevaringsværdig mose, men det fik sommerhusejeren først at vide, da huset stod færdigt.

Ifølge Naturklagenævnet er det oftest kommunens fejl, når nævnet 30-40 gange årligt giver uheldige borgere besked på at rive deres hus ned.

"Dette er ikke på nogen måde en rimelig situation at sætte borgerne i," siger Socialdemokratiets kommunalordfører, Rasmus Prehn, til Jyllands-Posten. Han har bedt om miljøminister Troels Lund Poulsens svar på, hvorvidt reglerne på området skal ændres eller kommunernes praksis strammes.

Også Venstre og Dansk Folkeparti tager skarp afstand fra fremgangsmåden, som de gerne så ændret hurtigst muligt.

Odsherred: Tingbogens skyld
I Odsherred Kommune kalder miljø- og teknikchef Erik Christensen hele sagen for "ærgerlig".

"Mosen var hverken registreret i tingbogen eller på noget kort, fordi der ikke er regler om den slags. Derfor skal man i dag sidde og kigge på et luftfotografi for at se, hvad man må gøre på sin ejendom - og det er uholdbart," siger Erik Christensen til Jyllands-Posten og lover, at kommunen vil kigge på, om reglerne skal ændres.

Han vil ikke udtale sig om skylden og regningen i den konkrete sommerhussag, fordi den efter alt at dømme skal afgøres i retten.

[email protected]

Kilde: