Politiformand er sur: Stop kritikken af politiet

Politiet har i den senere tid været under kraftig kritik for ikke at ville rykke ud, når borgere med alvorlige problemer har haft brug for det

Slettet Bruger,

16/09/2008

Politiet har i den senere tid været under kraftig kritik for ikke at ville rykke ud, når borgere med alvorlige problemer har haft brug for det. Men kritikken må stoppe nu, for problemet har altid været der, og så kan det ikke nytte, at borgerne pludselig stiller sig kritisk an, argumenterer formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen, i en pressemeddelelse.

"Det skal saftsuseme stoppe. Og det skal stoppe hurtigt. Der har altid været tilfælde af svigt og fejlprioriteringer i politiet. Der vil altid være tilfælde. Det væsentlige er, at vi lærer af dem. Og det gør vi faktisk. Stop så heksejagten," udtaler Peter Ibsen.

Han beskriver kritikken som "ude af proportion og grænsende til det totalt destruktive".

"Det er helt absurd. Rigspolitiets analyse af politisvigt er faktisk en positiv historie. Det er en offentlig myndighed, som bider til bollen og tager al kritik til sig for åbent og redeligt at lære af de mulige fejltagelser og fejldispositioner. For at komme videre. Og så bruges analysen til at traske rundt i små detaljer og hakke på enkeltsager," siger Peter Ibsen.

[email protected]

Kilde: