Politiet vil ikke bryde ulovlig blokade

Slettet Bruger,

05/11/2007

Den ulovlige blokade af blandt andet Øresundsbroen og adskillige færger ser ud til at fortsætte. Politiet har nemlig ikke i sinde at gribe ind over for chaufførerne, selvom fagbevægelsen afviser, at der er tale om en faglig kamp. Det beretter Avisen.dk.

"Blokaden er ikke en faglig kamp. Det må politiet have misforstået. Og hvis politiet ikke rydder op, så forventer jeg, at EU vil gribe ind," siger Carsten Paulin, formand for Eksportchaufførernes landsklub til Avisen.dk.

Alligevel har politiet valg at se passivt til.

Politi: Usolidariske fagforeninger
"Vi afventer og ser og håber, at det løser sig selv. Alt har jo en grænse - de skal ikke holde derude i uger og måneder. Hvis de ikke kan finde ud af det selv, så vil vi se på det," siger kommunikationschef Flemming Steen Munch fra Københavns Politi, og beskriver blokaden som "noget, der minder om en faglig konflikt".

Forbeholdt oplysningen om, at fagbevægelsen ikke ser blokaden som en faglig konflikt, reagerer kommunikationschefen ved at kritisere fagforeningerne.

"Sådan siger de altid. Der er aldrig nogen i fagforeningerne, der vil støtte ... Men det er ikke en diskussion, vi skal ind i. Jeg håber bare, at trafikken kommer op at køre. Længere er den ikke," siger han til Avisen.dk.

[email protected]

Kilde: