Politiet kommer hurtigere frem

Slettet Bruger,

27/05/2007

Hvor er politiet, når man har brug for dem? Det spørgsmål har sønderjyder fået to minutter mindre til at stille, inden hjælpen er fremme. Reformen af politikredsene, der trådte i kraft ved årsskiftet, har samlet mange mindre politikredse i nye, større kredse. Det har givet en hurtigere responstid, i det mindste i det meste af Jylland, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Hos Syd- og Sønderjyllands politi er responstiden faldet fra 12.21 minutter til 10 minutter og 23 sekunder. Og også i Nordjylland og Midt- og Vestjylland kommer ordensmagten hurtigere frem i 2007, end den gjorde sidste år.

Kun på Bornholm har man oplevet en markant stigning efter reformen. Her har udrykningerne i årets første kvartal taget 84 procent længere tid end i sidste kvartal af 2006. Forklaringen skal dog findes i, at politiet på solskinsøen har haft ti udrykninger i løbet af årets første tre måneder:

Så få udrykninger betyder, at bare et par ekstra lange ture langt væk fra Rønne får gennemsnitstiden til at skyde i vejret, forklarer Bornholms politidirektør, Peter Møller Nielsen, ifølge Radioavisen.

mol

Kilde: