Politiet går ikke ud fra, at der var racistisk motiv bag drab

Politiet går indtil videre ikke ud fra, at der var racistiske motiver bag kølledrabet på 16-årige Deniz Özgür Ozun onsdag eftermiddag på Amager

Slettet Bruger,

22/03/2008

Politiet går indtil videre ikke ud fra, at der var racistiske motiver bag kølledrabet på 16-årige Deniz Özgür Ozun onsdag eftermiddag på Amager.

"Det, som jeg kan læse i rapporterne, er, at vidner overhører noget i retning af, at der bliver sagt: 'Hva' glor du på?' At der så kommer nye rygter - eller der bliver bygget noget på, det har jeg slet ingen bemærkninger til," siger drabschef Ove Dahl fra Københavns Politi til politiken.dk.

Ifølge en af den dræbte drengs kammerater som overværede overfaldet, råbte mindst én af de tre overfaldsmænd racistiske skældsord til ofret. Blandt andet "Hva' glor du på, perkersvin!", inden slagene faldt.

Henrik Vang Nielsen fra Projektbasen på Amager, som arbejder med unge på gadeplan - blandt andet i området, hvor overfaldet fandt sted onsdag - tror ikke på, at overfaldet er racistisk begrundet.

"Vi har de seneste måneder oplevet, at to bander jager hinanden på Amager i biler. De har flere gange forsøgt at køre hinanden ned. Men der er tale om blandede grupper af unge. Så det er ikke et racistisk opgør, der er i gang. Jeg tror simpelthen, at den 16-årige bare har været det forkerte sted på det forkerte tidspunkt," siger Henrik Vang Nielsen til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: