Politibetjente tager for meget solarie-sol

Slettet Bruger,

14/11/2007

Det kræver en god fysik at være politibetjent, og det kan ikke undre, at mange stationer stiller træningsfaciliteter til rådighed for de ansatte. Tilsyneladende kræver betjentjobbet også en dejlig solbrændt kulør, og flere stationer har fået opstillet solarier. Dem er betjentene så glade for, at Politiforbundet nu advarer sine medlemmer mod at tilbringe for lang tid under solarierørene. Det skriver Politiken.

Baggrunden er tal fra Kræftens Bekæmpelse, der viser, at risikoen for hudkræft blandt politibetjente er mindst dobbelt så stor som for andre grupper af lønmodtagere.

"Vi har undret os meget over, hvorfor der lige netop er en overhyppighed af kræft hos os. For man må jo sige, at vi politibetjente er pakket ganske godt ind. Men vi ved, at der er mange solarier ude på stationerne, og det kan ikke udelukkes, at solariedyrkning kan være en del af forklaringen på vores øgede kræftforekomst," siger faglig sekretær i Politiforbundet, Flemming Olsen, til Politiken.

Forfængelige betjente
Den øgede kræftrisiko får nu Politiforbundet til at rundsende et opråb til de nye politikredse, der opfordres til at tage en drøftelse om brugen af solarier.

"Vi kan ikke med sikkerhed afgøre, om problemet skyldes overdreven solariedyrkning. Rent faktisk ved vi ikke, hvor meget betjente dyrker solbadning på stationernes solarier, eller hvor meget de gør det privat. Men vi ved, at der er en kræftrisiko ved at bruge solarier, og der er ingen grund til at tro, at politifolk er mindre forfængelige end alle andre," siger Flemming Olsen.

Solarie-jungle
Hos Kræftens Bekæmpelse "klapper man" ad Politiforbundets advarsel. Også fordi solarier på arbejdspladserne kan give risiko for mere end hudkræft, siger projektchef i Kræftens Bekæmpelse, Anja Philip.

"Det er faktisk lidt af en jungle, for i realiteten aner vi ikke, hvor mange arbejdspladser i Danmark, der tilbyder medarbejderne at gå i solarier. Men der er grund til at tage dette problem alvorligt, for der er en reel sundhedsrisiko som følge af den ultraviolette stråling fra solarierne," siger Anja Philip til Politiken.

[email protected]

Kilde: