Politi afviser særbehandling af autonome

Gårsdagens beskrivelser, hvor menige betjente berettede, at de følte de autonome fik lang snor til at begå lovovertrædelser i forbindelse med deres...

Slettet Bruger,

11/05/2008

Gårsdagens beskrivelser, hvor menige betjente berettede, at de følte de autonome fik lang snor til at begå lovovertrædelser i forbindelse med deres demonstrationer, må skyldes, at ledelsen ikke klart har fået kommunikeret taktikken ud til betjentene. Det siger chefpolitiinspektør Per Larsen i en kommentar til politiken.dk.

"Vores kommunikation har måske ikke været præcis og god nok. Forudsætningen, for at folk forstår taktikken, er, at de bliver briefet ordentligt om indsatsen. Vores kommunikation har måske ikke været præcis og god nok. Forudsætningen, for at folk forstår taktikken, er, at de bliver briefet ordentligt om indsatsen," siger Per Larsen til politiken.dk.

Ved andre begivenheder, der samler store menneskemængder opfører politiet sig på præcis samme måde som over for de autonome, siger Per Larsen. Ved at have styr på hvor mængderne skal hen og hvordan. Og ved at prøve med "den bløde model" og først vende på en tallerken, hvis tingene udvilker sig negativt. Men autonom særbehandling er der ikke tale om fastholder chefpolitiinspektøren.

"Vi behandler dem ikke anderledes end fodboldtosser, kriminelle fra Christiania eller andre lovovertrædere," siger han til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: