Pokerformand dømt for hasard

Slettet Bruger,

18/12/2007

Østre Landsret har i dag omgjort dommen fra juli måned, hvor retten i Lyngby frikendte den tidligere formand for Dansk Pokerforbund, Frederik Hostrup-Pedersen, for at stå bag hasardspil. Forbundet havde lagt lokaler til og arrangeret turneringer, hvor danske kortentusiaster kunne mødes med ligesindede og spille om penge fra 50 og op til flere hundrede kroner. Det koster nu Hostrup-Pedersen ti dagbøder af 500 kroner.

"Jeg er dybt rystet. Hvis jeg skal være helt ærlig, så var jeg overbevist om, at vi ville vinde - selvom man selvfølgelig altid frygter det værste i sådan en situation," siger Frederik Hostrup-Pedersen til pokermagasinet Acemag.

Det var Horesta og Spillestyrelsen, der ikke var tilfredse med forbundets turneringer og heller ikke med Lyngbyrettens afgørelse af, at poker på grund af den krævede kunnen inden for "analyse, strategi, sandsynlighedsberegning og psykologisk indsigt" ikke var at regne for hasard.

"Når der spilles om penge, øges risikoen for, at unge mennesker ryger ud i ludomani, uden at der er mennesker omkring dem til at samle dem op i tide. Forskning har for nylig vist, at 85.000 danskere er potentielle ludomaner. Derfor er disse foranstaltninger vigtige at have," sagde Erik Jensen, der er talsmand for Casinoforeningen under Horesta til politiken.dk efter dommen fra Lyngby. Ved samme lejlighed afviste han, at der var tale om brødnid fra casionernes side, da poker kun står for 2-3 procent af spillemonopolernes omsætning.

Dansk Pokerforbund har ikke arrangeret deres turneringer siden 30. november 2006. Det har til gengæld en række klubber under forbundet, deres turneringer skæbne er nu uvis.

Frederik Hostrup-Pedersen overvejer i øjeblikket om dommen skal ankes til højesteret.

[email protected]
Kilde: