Plummer: Pia K. er "meget propagandistisk"

Danmarks Radios generaldirektør, Kenneth Plummer, har inviteret DF-leder Pia Kjærsgaard til en snak på sit kontor for at drøfte den kritik, hun har...

Slettet Bruger,

12/02/2008

Danmarks Radios generaldirektør, Kenneth Plummer, har inviteret DF-leder Pia Kjærsgaard til en snak på sit kontor for at drøfte den kritik, hun har rejst mod DR's journalistik. Men udgangspunktet for mødet er måske ikke det bedste, for mens Kjærsgaard kritiserer DR for simpelthen at være "imod folket", så mener Plummer omvendt, at Pia Kjærsgaard er "meget propagandistisk", fremgår det af en artikel på journalisten.dk.

"Jeg synes, at medierne er et dårligt sted at have en konstruktiv dialog om DR i. Men jeg synes, at hendes kritik er meget propagandistisk. Og derfor har jeg netop inviteret Pia Kjærsgaard på besøg i DR Byen til en snak, for at få en mere nuanceret dialog omkring de synspunkter, hun kommer med. Det er trods alt nemmere, når man sidder over for hinanden. Så jeg håber, hun på et eller andet tidspunkt tager imod den invitation, jeg sendte for flere måneder siden," siger Kenneth Plummer til journalisten.dk.

Pia Kjærsgaard har bl.a. kritiseret DR for at fokusere overdrevent meget på historier, der er kritiske overfor Dansk Folkeparti, men ikke kan interessere befolkningen, ligesom hun har den opfattelse, at DR favoriserer Demokraterne i USA på bekostning af Republikanerne i dækningen af primærvalgene.

Det kan Kenneth Plummer ikke få til at stemme med virkeligheden.

"Jeg vil gerne understrege, at jeg er ikke enig med de påstande, hun kommer med. DR har en høj troværdighed, en høj pålidelighed og en høj journalistisk kvalitet. Og det kan jeg blot konstatere, at det når BAV-analysen for 2007 også frem til. Her lyder vurderingen, at DR er den medievirksomhed i Danmark, som vurderes højest af den danske befolkning. Og det både hvad angår pålidelighed, kvalitet og troværdighed," siger Kennth Plummer til journalisten.dk med henvisning til den årlige Brand Asset Valuator-analyse, som udføres af Young & Rubicam.

[email protected]

Kilde: