Plejere er tæt på topskat

Slettet Bruger,

27/06/2007

Ældreplejerne misinformerer, når de i disse dage går på gaden med bannere og slagsange for at kræve højere løn. Børsen har foretaget en gennemgang af de offentligt ansattes lønninger, og den viser, at de social- og sundhedsansatte får en løn, der fint svarer til, hvad man får andre steder i det offentlige - og i det private.

I gennemsnit tjener en ansat i social- og sundhedssektoren 21.200 kr. om måneden, men det er et tal, der bliver trukket ned af elever. Kigger man på social- og sundhedsassistenterne, tjener de hele 23.700 kr. plus pension, mens en plejer tjener 26.800 kr., hvilket ligger lige på grænsen til topskat.

Det er mere, end hvad en almindelig lønmodtager i den private sektor tjener. Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening ligger gennemsnitslønnen for private på 24.400 kr. om måneden, når pensionen er sorteret fra.

DF: Det passer ikke med vores tal
Det er ikke nogle tal som Pia Kjærsgaard, partileder for Dansk Folkeparti, kan genkende.

"Vi har undersøgt det og finder en gennemsnitsløn på omkring 18.000 kr., og det er også det, vi hører ude i landet. Så det passer ikke med vores oplysninger," siger Pia Kjærsgaard til Børsen.

mkr

Kilde: