Pittelkow: "Hvor der er en Ritt, er der en plan"

Når det sidste kvarte århundredes to største kongemagere i socialdemokratisk politik, Ritt Bjerregaard og Mogens Lykketoft, sammen går i "Den Røde ...

Slettet Bruger,

20/01/2008

Når det sidste kvarte århundredes to største kongemagere i socialdemokratisk politik, Ritt Bjerregaard og Mogens Lykketoft, sammen går i "Den Røde Skole", hvor de tilmed har selskab af for eksempel Mette Frederiksen, så må Helle Thorning-Schmidt se det som et nederlag og en trussel. Det skriver Jyllands-Postens Ralf Pittelkow i en analyse i avisen i dag.

"Den er et nederlag, fordi projektet er sat i gang helt uden om hende og med en klar kritik af den politik, der er ført under hendes ledelse. Dette er et alvorligt slag mod hendes autoritet. Den er blevet yderligere svækket af, at S-ledelsens kritiske reaktion på initiativet slet ikke har haft nogen virkning," skriver Ralf Pittelokow.

Selv om han ikke forventer at oprørerne i første omgang vil sætte direkte spørgsmålstegn ved Helle Thorning-Schmidts ledelse, så kalder Pittelkow alligevel initiativet for begyndelsen til det "fjerde lederopgør på 16 år". "Den Røde Skole" vil efter Pittelkows vurdering forsøge at dreje partiet mod venstre for at lukke en flanke mod SF, en venstredrejning, der i sig selv vil svække partilederen, lyder vurderingen fra Ralf Pittelkow, der ikke tror meget på at initiativet skyldes en ærlig debatlyst.

""Den røde skole" skyldes ikke bare spontan lyst til blomstrende debat. Hvor der er en Ritt, er der en plan," lyder det fra Pittelkow, der ikke spår Socialdemokraterne den store fremtid, hvis den aktuelle debat munder ud i en venstresnoning af partiet.

"Mette Frederiksen ved roret og mere røde budskaber ville styrke kampgejsten hos S, men svække realitetssansen. Næppe vejen til regeringsmagten," slutter Ralf Pittelkow sin analyse i Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: