Pind: Politiet vil hellere drikke te med brandstiftere

Udenrigsordfører Søren Pind er kommet i den retspolitiske vælt igen i disse dage

Slettet Bruger,

18/02/2008

Udenrigsordfører Søren Pind er kommet i den retspolitiske vælt igen i disse dage. I weekenden kom det frem, at Pind var sat til at udarbejde et oplæg til, hvordan man kan sikre sig imod blandt andet de nuværende optøjer. Et oplæg, som både Venstres politiske ordfører Inger Støjberg og Københavns Politi skød ned ved modtagelsen. Særligt chefpolitiinspektør Per Larsens ord om, at der er behov for mere dialog med de utilpassede unge vækker dog Søren Pinds harme.

"Dialog... Med hvem? Dem der brænder, hærger og truer? Der åbenlyst ler ved at udsætte almindelige mennesker for brand og hærværk? Gud ved, hvad små børn, der ser dette samfundets totale magtesløshed tænker? Og politiet, der fanger folk, og lader dem ud dagen efter - fordi, nå ja fordi det er så besværligt at rejse sag mod dem der," skriver han på sin blog.

Ifølge Pind er vores demokrati og civilisation under angreb. Og myndighedernes laden stå til vil føre til, at selvtægt vinder indpas i samfundet, og folk som Michael Woolhead bliver idoler.

"Det er forfærdeligt. Det er ikke sådan et samfund, jeg ønsker mine børn skal vokse op i. Men hellere muligheden for at forsvare sig selv og sin familie end at stole på myndighederne. Dem der burde forsvare os, har givet op. De vil hellere drikke te med brandstiftere og uromagere og spørge hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne," slutter Pind sit indlæg.

[email protected]

Kilde: