Piercede studerende i protestaktion mod Venstre

Slettet Bruger,

09/05/2007

Af Helene Schou Haabegaard

En protestaktion har rejst sig i kølvandet på udtalelser fra Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, til 180Grader.dk. Ifølge ham er det i orden, at kommunerne nægter at give kontanthjælp til mennesker med et outreret udseende grundet f.eks. piercinger eller en meget anderledes og synlig makeup. Så kan kommunerne godt vurdere, at udseendet signalerer en modvilje mod at indtræde på arbejdsmarkedet, mener Jens Vibjerg.

Det huer ikke en gruppe piercede studerende, der føler sig dæmoniseret og degraderet til andenrangsborgere af partiets udtalelse. De bebuder en demonstration d. 18. maj i Odense for at sætte fokus på sagen.

"Dette er en principiel sag. Det handler om ligeværdighed. Vi vil ikke tolerere Venstres mangel på accept af anderledes udseende. Hvis vi i Danmark har en ret til kontanthjælp, så skal den gælde alle. Sagsbehandlerne ude i kommunerne skal ikke hav lov til at gå ind og agere politisk og fratage grupper med et bestemt udseende eller udtryk retten til kontanthjælp. Piercede mennesker arbejder også. Derfor har kommunerne ingen ret til at behandle dem som andenrangsborgere, når de nu også er skatteydere," udtaler gruppens talsmand Martin Schjönning til 180Grader.dk

Martin Schönning har ikke selv oplevet sit udseende som et problem i forhold til arbejdsmarkedet.

"Jeg er piercet, og jeg har selvfølgelig haft flere jobs, og betalt min skat. Derfor
vil jeg føle mig i min gode ret til at hæve kontanthjælp, hvis noget går
helt galt, og jeg skulle få brug for det en dag," siger han.

Kilde: