Pia og Helle vil finde fælles fodslag

Slettet Bruger,

20/11/2007

To af landets største arbejderpartier skal nu mødes for at finde frem til deres fælles interesser i den kommende valgperiode. Normalt står Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ellers ikke rasende tæt på hinanden, men kvalitetsreformen og de to partiers ønske om et lønhop til de offentlig ansatte, kan måske varsle begyndelsen til et tættere samarbejde. Det skriver Politiken. For første gang i to et halvt år skal de to partiers forkvinder nu mødes under fire øjne.

"Vi må finde ud af, hvor vi kan finde fælles fodslag. Vi skal snakke om, hvor langt vi kan nå med at finde hinanden i det her store spørgsmål om kvalitetsreformen - herunder hvordan vi tiltrækker flere folk til pleje og omsorg. Socialdemokraterne havde den store lyst inden folketingsvalget. Jeg tror, at lysten har indfundet sig nu," siger Pia Kjærsgaard til Politiken.

Hellere S end NA
Socialdemokraterne og DF er sammen med SF og Enhedslisten kaldt til møde hos LO's nye formand Harald Børsting. Her skal de drøfte hvordan, fagbevægelsens krav om mere i den offentlige lønningspose kan klares politisk. De to partier er enige om en ekstra lønpulje på 5 milliarder kroner til næste år, og i Pia Kjærsgaards ugebrev, der ramte gaden i går, lagde hun op til et udvidet samarbejde også på andre områder. Hvis Anders Fogh Rasmussen vil lave aftaler hen over midten, så vil DF også, er budskabet. Og så vil man hellere samarbejde med Socialdemokraterne end med Ny Alliance.

"Jeg fornemmer, at den socialdemokratiske ledelse er parat til at tage et professionelt medansvar," skrev Pia Kjærsgaard, der også priste Socialdemokraterne for at være en "væsentlig faktor og tidligere drivkraft" i forhold til store reformer her til lands.

[email protected]

Kilde: