Pia og Helle i ny forbrødring - denne gang om udlændinge

Slettet Bruger,

15/12/2007

Det er ikke kun i spørgsmålet om de offentliges lønfest, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti kan finde fælles fodslag. Også på udlændinge-området kan regeringen nu se frem til at blive undsagt af sit før så trofaste støtteparti, som Berlingske Tidende kan berette.

Målet er at sætte regeringen til vægs i forhandlingerne om joblanen, der skal finde sted i begyndelsen af det nye år.

"Jeg mener, at jobplanen kunne være vores næste fælles projekt. Jeg er meget bekymret for, at regeringen vil skabe lidt for lempelige forhold i forhold til at skabe fri indvandring. Det er jeg ikke så begejstret for, og det mener jeg, at vi kan snakke videre om med Dansk Folkeparti," siger Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt til Berlingske Tidende.

Stoler ikke på DI
Dansk Folkeparti har flere gange holdt igen, når regeringen eksempelvis ønskede at udvide jobkort-ordningen. Her er man glad for at have fundet udlændinge-kritiske våbenbrødre i Socialdemokraterne.

"Vi har sagt til regeringen, at det ikke skal være Dansk Industri, som styrer det. Det skal være ordentligt. Vi er ikke sikre på, at de meldinger, der kommer om mangel på arbejdskraft, er korrekte. Vi skal ikke afvise at åbne for øget arbejdskraft, men vi skal være meget, meget sikre på, hvad vi gør. Vi skal passe meget, meget på," siger DF-leder Pia Kjærsgaard.

"Himmelråbende"
Denne nye alliance huer bestemt ikke beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), der er "næsten chokeret over den uansvarlighed, der lægges for dagen."

"I valgkampen hørte vi Socialdemokraterne sige, at sågar afviste asylansøgere i Danmark skal have ret til at arbejde - altså i realiteten fri indvandring. Så bliver man jo forbløffet over, at Socialdemokraterne vil have restriktioner, når det gælder IT-konsulenter, ingeniører og andre, der kan spadsere lige ind på det danske arbejdsmarked og løse opgaver. Det er himmelråbende og hænger overhovedet ikke sammen," siger beskæftigelsesministeren, der advarer S og DF mod at sætte den såkaldte velfærd på spil.

"Selvfølgelig skal vi gøre, hvad vi kan for at få de resterende arbejdsløse i arbejde herhjemme, og vi skal gøre en indsats for de indvandrere, der ikke er kommet ind på arbejdsmarkedet. Men vi ved, at selvom vi fik dem i arbejde, så ville der være en række jobs, hvor vi ville mangle arbejdskraft - bl.a. på sundhedsområdet. Og for hver gang vi ikke kan finde medarbejdere, så taler vi om et velfærdstab for det danske samfund," siger Claus Hjort Frederiksen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: