Pia bejler til Helle om flere penge til det offentlige

Slettet Bruger,

15/08/2007

Fem milliarder kroner. Det kan blive udgiften til højere løn for offentligt ansatte, hvis Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti får deres vilje. Dansk Folkeparti, som Venstre ifølge beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen deler et værdifællesskab med, vil nemlig samarbejde med S for at presse pengene ud af regeringen.

"Nu kan Socialdemokraterne jo sætte sig til forhandlingsbordet og sammen med os sige til regeringen, at det er sådan her, vi vil have det," siger Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, til Berlingske Tidende.

Ifølge Socialdemokraternes oplæg skal der bruges fem milliarder kroner ekstra på de offentligt ansatte for den kommende treårige overenskomstperiode. Socialdemokraterne vil nedsætte en lønkommission, der forud for forårets overenskomstforhandlinger skal komme med et bud, der blandt andet indeholder kollektiv bonusløn, frynsegoder, nye stillingskategorier til de dygtigste medarbejdere, samt den omdiskuterede tidsbank.

DF: 98 procent ens
Socialdemokraterne lægger vægt på, at der ikke må blive tale om indblanding i overenskomstforhandlingerne. Hos Dansk Folkeparti vil man gerne sikre, at pengene især går til hæve lønningerne for social- og sundhedsassistenterne, men de ser ikke noget stort problem ved et samarbejde.

"De foreslår 98 procent af det, vi foreslog for 14 dage siden. Det er lidt underligt, men det er da glædeligt. Jeg vil gerne have dem med i en aftale, for så kan vi presse regeringen og få mere ud af det," lyder meldingen fra Pia Kjærsgaard.

Hos Socialdemokraterne er den politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, åben for et samarbejde med det parti, som ifølge forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) aldrig ville blive stuerene.

Vil gerne forhandle
"Vi møder meget gerne op til forhandlinger, og vi vil meget gerne være med til at presse regeringen sammen med Dansk Folkeparti, for at der sker noget her," siger Henrik Sass Larsen.

Han afviser dog at samarbejde med Dansk Folkeparti om et samlet udspil til forhandlingerne om en kommende kvalitetsreform.

"Vi har selv tænkt os at møde op med en samlet pakke i velfærdsforhandlingerne, hvor der indgår mange elementer, og vi laver ikke et fælles forhandlingsudspil med DF, for vi har forskellig politik på flere områder."

[email protected]

Kilde: