Pia K. vægrer sig ved NA-indflydelse

Slettet Bruger,

15/11/2007

Selv om flertallet er afhængigt af en færing, der siger han ikke vil blande, og kan komme i fare, hvis bare en af hendes partifæller bliver løsgænger, så er Pia Kjærsgaard af den overbevisning af VKO' s 90 mandater er et stabilt flertal. Det fremgik af hendes udtalelser efter mødet i statsministeriet i år, hvor hun var kaldt til forhandlinger om VK' s nye regeringsgrundlag, skriver Berlingske Tidende. Og hvis Ny Alliance vil være med på det vindende hold, så kan de bare tilslutte sig, hvad V,K og O bliver enige om. Det gælder blandt andet statsminsterens forslag om et bredt asyl-forlig og bedre muligheder for at hente udenlandsk arbejdskraft.

"Jeg har ikke hørt Fogh opsige de her forlig, og det ville også være meget upassende. Der er så ikke noget galt i, hvis andre partier mener, at det er så fremragende, det vi når frem til, at de tilslutter sig," siger Pia Kjærsgaard ifølge Berlingske Tidende.

Også Naser Khader var til møde i statsminsteriet i går. Hans ønsker til et regeringsgrundlag lød på skattereform, højere u-landsbistand og bedre forhold for asylansøgere. "Lyttende og noterende" lød det fra Khader om Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen. Pia Kjærsgaard var også lyttende og noterende, men forstående var hun langt fra.

"Det lader ikke til, at valgresultatet er gået op for Ny Alliance. Det er lidt sørgeligt, at de bliver ved med at fremføre ultimative krav," siger Kjærsgaard til Berlingske Tidende.

Ifølge Berlingske Tidendes oplysninger er statsminister Anders Fogh Rasmussen ikke enig i Kjærsgaards analyse. Et flertal, der kan mistes så nemt som at publicere indlæg på en hjemmeside eller synge tyske sange i Grøften, er for spinkelt, mener man i regeringen. Desuden er "tidsånden" ikke til blokpolitik, lyder vurderingen angiveligt i regeringen.

Møderne om det nye regeringsgrundlag fortsætter på fredag, hvor både Pia Kjærsgaard og Naser Khader igen er kaldt til Statsministeriet.

[email protected]


Kilde: