Pia K. kræver deadline for Wilders-farce 27. maj

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, kræver nu, at det senest den 27

Slettet Bruger,

07/05/2009

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, kræver nu, at det senest den 27. maj skal være afgjort, om den hollandske politiker og islamkritiker Geert Wilders skal tale ved regeringens internationale antiradikaliseringskonference senere på året. Det skriver Berlingske Tidende. Den 27. maj er der afslutningsdebat i Folketinget, før tingets medlemmer går på sommerferie.

Pia Kjærsgaard lægger ansvaret for den fortsatte diskussion på regeringen, som ikke har meldt klart ud, hvad den vil, mens de Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har stridedes om emnet.

"Først og fremmest må regeringen finde ud af, hvad der skal ske med denne konference. Jeg kunne godt tænke mig at høre udenrigsminister Per Stig Møllers holdning til, om han er enig i den konservative gruppes holdning om, at Wilders skal inviteres," siger Pia Kjærsgaard til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Selvfølgelig skal Wilders til Danmark. Det står soleklart efter al denne polemik. Først og fremmest må vi høre de ministre, hvis ansvar det er at bære konferencen igennem, hvad de mener om denne sag. Per Stig Møller og Birthe Rønn Hornbech må i skøn samdrægtighed fortælle, hvad det er, regeringen samlet vil, og så må de indkalde de relevante partier til et møde. Og det skal ske inden afslutningsdebatten."

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech vil stadig ikke sige, hvad hun mener om sagen.

[email protected]

Kilde: