Pia K: Danmarks Radio er imod folket

Danmarks Radio formår ofte at prioritere deres nyheder til "ugunst for Dansk Folkeparti, regeringen - og såmænd også republikanske præsidentkandida...

Slettet Bruger,

11/02/2008

Danmarks Radio formår ofte at prioritere deres nyheder til "ugunst for Dansk Folkeparti, regeringen - og såmænd også republikanske præsidentkandidater, nu vi er i gang", skriver Pia Kjærsgaard i seneste udgave af sit ugebrev.

Hun peger blandt andet på DR's kraftige fokus på DF's eksklusions-retssag i fredags og stationen program "Et døgn for Danmark", hvor ungdomspolitikere under valget blev sat sammen i et døgn for at finde bæredygtige løsninger for landet. Ny Alliances Ungdom, der først har deres stiftende generalforsamling 22. februar var med, men det var Dansk Folkepartis Ungdom ikke. En henvendelse til DR gav svaret "Njahh, men vi prøver at lave det henover midten - vi har heller ikke inviteret Enhedslisten".

"Goddag mand-økseskaft! At sammenligne Dansk Folkeparti, landets tredjestørste parti, med revolutionsromantikerne i Enhedslisten er jo absurd," skriver Pia Kjærsgaard, der heller ikke just mener, at Ny Alliances asyl- ulands- og skattepolitik er synderligt midterorienterede.

Mere enøjet end Politiken
Også DR's udenrigsdækning får et par borgerlige ord med på vejen. Hvordan i alverden kan man kalde Benazir Bhuttos mordere for "aktivister" - betyder det at bin Laden også blot er en "aktivist", der er provokeret til sine handlinger af USA, spørger hun.

Den amerikanske valgkamp nævnes som endnu et eksempel. DR's dækning må uundgåeligt give seerne det indtryk, at Obama eller Clinton bliver USA's næste præsident, mens det eneste, man ved om John McCain er, at han er gammel.

"Det forekommer mig næsten mere enøjet end Politiken, der for længe siden sammen med Svend Auken har besluttet, at USA kun duer, hvis en demokrat sidder i det Hvide Hus", fortsætter Pia Kjærsgaard.

DF har klaget til Plummer
Dansk Folkeparti har klaget til DR's generaldirektør Kenneth Plummer over en "himmelråbende skævvridning af dækningen i valgkampen", men har kun fået en frokost- og rundvisningsinvitation i den "hundedyre og fejlbehæftede DR-Byen" ud af det, oplyser Pia Kjærsgaard.

"Danmarks Radio skal ikke være i kamp mod folket, men ér folkets. DR skal afspejle Danmark, som det er, og ikke, som en flok kulturradikale synes, det burde være," slutter Pia Kjærsgaard sit ugebrev.

[email protected]

Kilde: